Lineke la Faille -b
Links
Home
Winkel
Gedichten
Toonkunst
Contact
Agenda.
Actrice
Biografie
Lineke is geboren in Zwolle waar ze opgroeide met o.a Herman Brood en zijn familie.
Ze trouwt Jazz-musicus Machiel Scholder die haar meenam op zijn tournees door heel Europa.
Machiel zat op dat moment in de band van Wally-Tax. Wally, die helaas te vroeg is overleden, neemt een grote plaats in haar leven. Het liedje "Molly Mine" opgedragen aan haar dochter Molly Rosalie, gezongen door Wally, staat op haar tweede gedichten-cd "Dichter bij huis".
Wim Botter heeft voor de cd's enkele gedichten van Lineke ingesproken.


Saint Patrice de Claids, een kleine gemeenschap in Normandie, heeft ze gekozen om gedurende de zomermaanden haar verhalen en gedichten te schrijven.
Ook leert ze daar de Normandische liedjes zingen. Het muzikale zit in de familie, haar broer is drummer bij "Cuby and the Blizzards". De teksten van Lineke worden omarmd door de muziek van Machiel. Het nummer "Cloudy Days" wordt gezongen door Ilse van Zanten.
Als Actrice heeft ze meegewerkt aan de speelfilm "Lang leve de Koningin" met Monique van de Ven. Ze speelde Witte pion "Appie". Ook was ze te zien in de dokumentaire van blauwbloed over Wilhelmina waarin ze Wilhelmina speelde.
Ze werkt mee aan Commercials, en VPRO kinderseries, ze wordt veel gevraagd voor reclamefoto's, bedrijfsfilms en studiowerk. Zo heeft ze Aat Nederlof (acteur) leren kennen die ze medebegeleidt met o.a. sportieve activiteiten. Ze schrijft kinderverhalen, liedteksten en scripts voor kinderprodukties.